Kövess minket!
  
     

Luxusórák királya – a Rolex

Luxusórák királya – a Rolex
2014, június 3.

Rengeteg ember visel karórát, melyek különféle megjelenésűek, eltérő funkciókkal vannak ellátva, és természetesen olyanok is akadnak, amik már luxuscikknek számítanak; vegyük csak szemügyre a luxuskarórák királyát – a Rolexet!

Az első Rolex karórát 1915 novemberében készítették el, egy svájci óraműhelyben, La Chaux-de-Fonds-ban. A név, az egyik alkotó, Hans Wilsdorf érdeme, aki az órák számlapjára nyomható rövid, jól hangzó névre törekedett, amit minden nyelven könnyen ki lehet ejteni. Wilsdorf az órák ketyegéséhez hasonlította ezt a hangutánzó szót, amely francia eredetű, jelentése „kivételes óramű”.

Négy évvel ezután Genfbe költözött a cég, és átkeresztelték Rolex Watch Company-ra, majd később Montres Rolex SA-ra, végül csak a Rolex SA maradt belőle, amikor egy újabb költözés az Egyesült Királyságba vonzotta a cég alapítóját az arany és az ezüstfelhasználás alacsonyabb költségei miatt.

Érdekesség, hogy Hans Wilsdorf felesége elhunytakor alapítványba vitte cége részvényeit, a cég azóta is magánkézben van.

A Rolex karórák mára luxuscikknek számítanak.

Olvastad már?

Facebook

GooglePlus

Hirdetés

Hirdetés

Megosztás

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Csatlakozz a Marketing Magazinokhoz!

Facebook

Twitter

Google Plus

YouTube

Read previous post:
egyébkarórák2
Akiknek a zene, vagy a sport az élete – vagy akár mindkettő együtt!

Akik sportolnak, tudják, hogy soha sincs megállás, és ez a világra is igaz; naponta dobnak ki újdonságokat, új ételeket, gyógymódokat,...

Close